Något att längta till

Just nu finns den där under snön. Likt törnrosa sover den och eftersom snötäcket ännu är mycket djupt, för denna backsippa råkar finns just där jag tippar av snö.

Kubik efter kubik landar på dess växtplats, men jag tror inte den bryr sig om det eftersom denna backsippa kommer från Alperna. Dess namn är pulsatilla halleri, tidig backsippa på svenska. Hos mig står den i sandjord, väldränerat, och ser ut att trivas. Som alpin skyr den troligen vinterfukt. Mår bra av lite näringstillskott.

Min planta är köpt i Piteå (Berit Johansson) Den har gett frön som jag har sått och hoppas på fler plantor redan denna sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.