Grönt är lyckans färg

Der behövs inte mycket för att bli glad.

Några små krokiga gröns blad som kämpar sig upp genom myllan räcker.

En vecka tidigare hade jag petar ner frön i ett halvdussin krukor och ställt in dessa i pannrummet under en gammal kontorslampa som jag koppla till en timer. 16 timmar ljus och 25 grader varmt och krukorna på en bricka insvept i plast för att behålla fukten …

Först upp blev en bollstistel. Krokig och inte mycket till rot. Grobarheten verkar vara si och så. Eller så var det få frön. Skräpigt och svårt att se vad som var vad. Så jag försökte smula ner fröställningar och allt och täcka med jord. Går det så går det…

Tolvgudblomma har jag provat förr och den har jag större förhoppningar på. Via blommor så småningom. Gror försiktigt. Pyttesmå och gröna mot den mörka mullen. Hoppas de inte växer lika snabbt som tistlarna. Det är lånt kvar till vår. Snön ligger djup än så länge. Enda vårtecknet är svanar nere på älven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.